Blog

Jakuzzi vásárlás: fontos szempontok

Jakuzzi vásárlás: fontos szempontok

Ha van jacuzzi, az azt jelenti, hogy bármikor elmerülhetünk a melegvízben, ami pezseg és masszíroz. Nem csupán egy kád meleg víz, hanem egy élmény, ami minden alkalommal jókedvet ad, és egy masszázst, ami javítja az egészségünket.

A jacuzzi élményt ad, valódi kikapcsolódást, segít oldani a minden napi feszültséget, javítja az egészségi állapotot.

Ahhoz azonban, hogy csak pozitív élményeket kapjunk a jacuzzitól, megfelelően kell kiválasztanunk!

Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk jacuzzi vásárláskor? Nézzük!

Jacuzzi vásárlás szempontjai 1. – Ki fogja használni és mire?

Mielőtt bármit vásárolunk otthonra, átgondoljuk, kinek kell, és mire fogja használni, igaz? A jacuzzival sincs ez másként. A jacuzziban elmerülni finom és egészséges, azonban nem szereti mindenki. Ezért fontos felmérnünk, hogy ki fogja használni. Lényeges az is, hogy milyen sűrűn, és például egészségügyi vagy élményszerző okokból. Mert ezektől fog függeni sok technikai paraméter.

El kell dönteni, hogy egy, kettő vagy akár négy – öt fős jacuzzira lesz szükségünk. Mondjuk, mert nagy a család vagy gyakran látunk vendégül barátokat, akik szintén szeretnék élvezni a jacuzzi élményt.

Hetente egyszer fogjuk használni, vagy akár napi rendszerességgel? Csak nyáron fogjuk használni, vagy egész évben? Mert ezek a tényezők számítanak, amikor kalkuláljuk a jacuzzi fogyasztást.

Tehát át kell gondolni, hogy mekkora és milyen felszereltségű jacuzzira van szükségünk, hogy aztán csak a kellemes élményeket adjon a jacuzzi.

Jacuzzi vásárlás szempontjai 2. - Mekkora helyünk van?

Nagyon fontos szempont, hogy hova szeretnénk, illetve hova tudjuk elhelyezni. Kültérben, a kertben vagy beltérben, a fürdőben?  Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a családtagjaink, barátaink hol szeretnék leginkább használni, télen és nyáron is? Kint a hóban, vagy a párás fürdőszobában?

Ha eldöntöttük, hogy kint vagy bent, akkor meg kell határoznunk a pontos maximális méreteket (nagyjából 10% ráhagyással!) és csak utána léphetünk a következő szempontokra.

Jacuzzi vásárlás szempontjai 3. – Mennyit fogyaszt?

Mostanra már tudjuk, hogy kültéri vagy beltéri jacuzzit választunk. Tudjuk, hogy nagyjából hány főset szeretnénk, és ismerjük a maximális méretet, amit választhatunk.

Akkor most jöhet a kalkuláció, mennyit fogyaszt a jacuzzi, és mi az, ami számunkra elfogadható.

A jacuzzi „rezsije” több tényezőtől is függ.

  • A méretétől, attól hogy kültéren vagy beltérben van-e.
  • Mennyire kell felmelegíteni a vizet amit használunk.
  • Milyen gyakran használjuk.
  • A szivattyúk számától és típusától.
  • Milyen a jacuzzi szigetelése.
  • A vízkezelési rutin is fontos tényező.

Nagyon fontos tényező a jacuzzi szigetelése, hiszen a legnagyobb költséget mindig a víz melegítése fogja jelenteni. Ha a szigetelés gyenge, hamar kihűl a víz, akkor gyakran vagy folyamatosan melegíteni kell majd, és ennek így több lesz a fogyasztása. Kültéri jacuzzi esetén megoldást, segítséget jelenthet a thermo tető használata.

Lényeges, hogy milyen méretű és súlyú a jacuzzi. Fontos, hogy hány személyes. De a legfontosabb, hogy mennyi fúvóka fogja masszírozni a testünket, és milyen egyéb extrákkal rendelkezik, igaz?

Választhatunk plusz LED világítás, többféle színvariációkban is akár. Választhatunk elev több fúvókával rendelkező jacuzzit.  Extra lehet hozzá a hangrendszer csatlakoztatás lehetősége. Pluszt jelent, hogy lehet a telefonról kezelni, és az oxigénterápiás extra is a jól fog esni.

Ha nagyobb méretű jacuzziról van szó, akkor fontos, hogy kényelmesen tudjunk benne lehelyezkedni, biztonságosan tudjunk ki és beszállni. Ehhez szükség lehet ülőkékre, padokra, lépcsőkre, korlátokra.

Összegezve

Mielőtt jacuzzit vásárolnánk, a legfontosabb szempontokat érdemes átgondolni. Ilyen szempont a mérete, súlya, a fúvókák száma, és a működési költségek is. És írjuk össze az összes extrát, amit szeretnénk igénybe venni. Egy ilyen profi a listával felszerelkezve már gyerekjáték lesz a jacuzzi vásárlása.

Itt megtalálja az Önnek leginkább megfelelő jacuzzit, nincs más dolga mint kiválasztani és elmerülni a jacuzzi élményekben.