Az ideális jacuzzi hőmérséklet nyáron

A jacuzzi, vagyis a vize ideális hőmérsékletét nyáron többféle tényező figyelembe vételével tudjuk meghatározni. Ezek főként a kültéri, de azért részben a beltérben lévő pezsgőfürdőre is vonatkoznak.

Tudnunk kell, hogy ki fog fürdőzni, például kisgyerekek, idősebbek, és, hogy milyen napsütésre, hőmérsékletre számíthatunk az időjárástól.

A jacuzzi akkor kellemes élmény, ha a vize meleg, ám nyáron a meleggel érdemes óvatosnak lenni, ahogy a váratlan hidegvízzel is!

Jacuzzi élmény nyáron

A meleg nyári napokon komoly veszélyt jelenthet, ha a jacuzzi vize túl meleg. Különösen a gyerekekre, az idősekre és a várandósokra jelenthet veszélyt a rosszul beállított vízhőmérséklet. általános alkalmazható szabály, hogy a nyári melegben soha ne állítsuk 35-36 fok fölé a medence vizét, beltéri medence esetén sem.

Ugyanakkor arra is vigyázni kell, hogy ne állítsuk túl hűvösre, mert lehet, hogy kellemesnek tűnik, a sugárzó napfény alatt, de a test úgy lehűl, hogy észre sem vesszük, és ez betegségekhez vezethet.

A nyári melegben benti jacuzziban általában a 31-33 fok körüli hőmérséklet szokott az ideális lenni, a kültériben nagyjából 24-29 fok.

Amire még érdemes figyelni, az a jacuzziban töltött idő, ami gyermekek és idősebbek esetén egyszerre ne legyen több 15-20 percél, várandósoknak akár a 10 perc is elegendő lehet. Főként a szabadtéri, tűző napon lévő medencében kell óvatosnak lenni.

Mire kell figyelni nyáron a jacuzziban?

Nyáron a beltéri fürdőzéskor a párás meleg hatásaira, a víz hőmérsékletére, és biztonságos be- és kiszállásra is érdemes vigyázni, csakúgy, mint bármely más évszakban.

Ami nyáron fontosabb, és beltéri jacuzzi esetén is komoly odafigyelést igényel, az a folyadékfogyasztás. A meleg hőmérséklet és meleg víz egyaránt elvonja a szervezetből a vizet, de nem vesszük észre, hiszen ki szokott izzadni a vízben, igaz?

Nyáron tehát odafigyeléssel és pontos vízfogyasztási ütemezéssel érdemes kísérni a jacuzzi használatot. A szervezet általános vízigénye 1 liter / 20 kg testsúly kilogramm, ám nyáron ez egy kicsit több, a vízvesztés miatt. Érdemes tehát a vizespalackot mindig szemmel tartani.

Az eszméletvesztés leggyakoribb oka lehet a folyadékhiány és a napszúrás. Ezzel el is érkeztünk a kültéri jacuzzi használathoz.

A jacuzzi gyorsabban szennyeződik nyáron. A kültéri jacuzzi pedig még gyorsabban, a belehullott dolgok miatt, és gyorsabban algásodik a meleg hőmérséklet miatt. Oda kell tehát figyelni a vízkezelésre, a jacuzzi tisztításra és a rendszeres karbantartásra is.

És van még egy figyelmet igénylő terület, ez pedig a jacuzziban történő alkoholfogyasztás. A meleg vízben erősebb hatású lesz bármilyen elfogyasztott alkohol! Könnyebb balesetet szenvedni vagy okozni emiatt. Ráadásul az alkohol is elvonja a vizet a szervezettől, ezért hamarabb léphet fel szédülés, ájulás, rosszullét.

Összegezve

Nyáron is egészséges és vidám élményeket kaphatunk a jacuzziban való fürdőzéstől, ha kicsit jobban odafigyelünk néhány egyszerű szempontra. Ilyen a vízfogyasztás, a napsütés ártalmai, a víz hőfoka és a fürdések időtartama.

A aquatrade.hu webáruházban válogathatsz a jacuzzik és más fürdőszobai termékek között.