Miért folyik a zuhanykabin?

Sajnos viszonylag gyakori probléma a fürdőszobában, hogy folyik a zuhanykabin. Ereszti a vizet a zuhanykabin és minden zuhanyozás után kisebb-nagyobb tócsákat enged. Többnyire a víz a tálca alól folyik ki, tehát nem látható a hiba oka.

Ebben a cikkben segítünk utánajárni a hibának és felsoroljuk a lehetséges megoldásokat.

Folyik a zuhanykabin – Okai

Több oka is lehet annak, ha a zuhanykabin alól folyik a víz. Nézd meg a takarólemezek nélkül is, hogy kiderüljön pontosan honnan folyik a víz. Le kell szerelni a takarólemezt és rendeltetésszerűen használni, miközben valaki figyeli, hogy honnan folyik a víz.

Okok lehetnek:

  • a lefolyócső lyukas
  • nincs megfelelően szilikonozva a zuhanykabin
  • vízvezető hiánya a csempe és a tálca között
  • rossz csatlakozó elem
  • rossz összeszerelés

 

Folyik a zuhanykabin – Megoldások

Bizonyos típusú zuhanykabinokat kívül és belül is szilikonozni kell ahhoz, hogy ne folyjon. Ezt még a gyártó se végzi el bizonyos esetekben. Tehát otthon nekünk kell megoldani, hogy rendesen le legyen kenve szilikonnal!

A különböző alkatrészek hibája esetén könnyebb dolgunk van, mert csak azt kell kicserélni, ami elromlott, kilyukadt. Ilyenkor érdemes kicsit drágább, de minőségi alkatrészeket vásárolni. Tartósabb és megbízhatóbb, tehát kisebb az esély rá, hogy gond lesz vele. Ilyenek lehetnek a rossz csatlakozó elem vagy a lyukas lefolyócső.

Ha a zuhanykabin összeszerelése sikerült rosszul, akkor érdemes szakemberre bízni, hogy a megfelelően legyen javítva a probléma.

Ha rést találunk a csempe és a tálca között, akkor vízvezetőt kell felszerelni és szilikonnal jól szigetelni a felületet.

Azért, hogy minél tovább megőrizhessük a zuhanykabin megfelelő állapotát, gondozni, ápolni kell. A Praktikák a zuhanykabin ápolása során című cikkünket ajánlom!

További tanácsok

  • Kerüljük a legolcsóbb termékeket! Sokszor azért olyan olcsó egy termék, mert nagyon gyenge minőségű alkatrészekből áll, amik már elejétől fogva vagy nagyon rövid idő után elromlanak, tönkremennek. Még egy nagyon olcsó zuhanykabin is túl sokba kerül ahhoz, hogy ki kelljen dobni.
  • Csak tapasztalattal rendelkező szakembert bízzunk meg az összeszerelésével és javításával! Ezek a drága és több alkatrészből álló szerkezetek könnyen meghibásodnak, ha nem megfelelően foglalkoznak vele. Későbbi károk pedig még nagyobbak lehetnek, ha beázik a padló vagy az alsó szomszéd plafonja.

Ha folyik a zuhanykabin, akkor valószínűleg a Zuhanykabin utólagos szigetelésére lesz szükség, amiről külön cikkben írtam.

Ha Önnel is előfordult már ez a probléma, akkor írja meg nekünk, kíváncsiak vagyunk a tapasztalatára!

 

 

One comment on “Miért folyik a zuhanykabin?”

Comments are closed.